Muhasebe & Mali Müşavirlik
Muhasebe ve mali müşavirlik olarak, iş hayatının artan rekabet ortamı ve sürekli değişen yasal mevzuat, şirketlerin mali işler süreçlerini (muhasebe, vergi, finansal raporlama vb.) en verimli ve en doğru şekilde yönetmelerini zorunlu hale getirmiştir.
İşletme yönetimleri kendi faaliyet alanlarına odaklanıp, şirketin bu günü ve geleceği için kritik öneme sahip olan mali süreçlerini “Muhasebe ve Mali Müşavirlik Hizmetleri” sunan profesyonel ve uzman kişilere teslim ederek, büyüme, karlılık, uluslararası piyasalara açılma gibi hedeflerine ulaşabilmektedir.
Mesleki bilgi ve tecrübemizle muhasebe ve mali müşavirlik alanlarında sayısız çözümler sunarak, müşterilerimizin finansal ve operasyonel hedeflerine ulaşmasında yardımcı olmaktayız.
*Muhasebe Kayıtlarının Tutulması ve Yasal Defterlere Aktarılması
*Vergi Danışmanlığı (Gerçek ve Tüzel Kişiler İçin)
*Vergi Beyannamelerinin Hazırlanması
*e-Defter, e-Fatura ve diğer benzer uygulamalarda destek hizmetler
*Sosyal Güvenlik Kanunu ve İş Kanunu Danışmanlığı
*KDV İadelerinin Hazırlanması
Muhasebe & Mali Müşavirlik Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM) Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Serbest muhasebeci mali müşavir şirketlerle ilgili en önemli bilgilere hakim olmalıdır. Bu nedenle güvenilir, sistemli ve titiz olmasına özen gösterilmelidir. Ekibi de aynı şekilde bilgili ve deneyimli olmalıdır. Teknik terimlerle konuşmak yerine süreçler hakkında tüm bilgileri anlaşılır bir şekilde vermeyi başarmalıdır. Alanındaki yeniliklere ve teknolojilere açık olması, her müşterisi özelinde vereceği hizmeti özelleştirmesi çok önemlidir. Sektör deneyimi olan SMMM ile çalışmak önemli bir avantajdır. Doğrudan iletişim kurulabilecek, uyumlu personellerinin olmasına özen gösterilmelidir.
Muhasebecinize Muhasebe Dışında Hangi Konularda Danışabilmelisiniz?
Muhasebecilere vergi planlaması, iş danışmanlığı ve teknolojik yapıya ilişkin konularda da danışabilmek gerekir. Muhasebeci vergi için beyannameleri hazırladığı gibi vergi planlamalarında da yardımcı olmalıdır. Böylece ilerleyen dönemde karşılaşılması olası vergi yükünü ön görmesi mümkündür. Aynı zamanda şirketin büyüm sürecinde de destek ve yardımcı bir rol üstlenmelidir. Finansal konularda ön görüleriyle doğru bilgilendirme yapmalıdır. Ayrıca en iyi muhasebe yazılımı, dijital belge ve dijital iletişim çözümleri alanlarındaki çözümlerle iş ve planlama süreçlerini kolaylaştırmalıdır.
Mali Müşavirde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?
Mali müşavirlik düzen isteyen bir meslektir. Bu nedenle mali müşavir düzenli olmalıdır. Aynı anda pek çok işi yapması gerektiğinden pratik olmalıdır. Yoğun iş süreci içerisinde tüm adımları aksamadan yürütmesi gerektiği için zamanı iyi yönetebilmelidir. İşleri son ana bırakmamalı ve zaman yönetimini mümkün olan en iyi şekilde yapmalıdır. Mesleğinde çok iyi olmalı ve bu konudaki yetkinliğini müşterilerine sağladığı faydalar ve yürüttüğü eksiksiz süreçler ile en iyi şekilde ortaya koymalıdır. Kamu kurum ve kuruluşlarının standartlarına uygun olarak tüm süreçleri yürütebilmelidir. Ayrıca kendini sürekli olarak geliştirebilmelidir.
Mali Müşavirden Hizmet Olarak Ne Beklenmeli?
Mali müşavir yürürlükteki mevzuata göre planlama hizmeti sunmalı, vergi iadelerini hazırlamalı, muhasebe defterini tutmalı, bordroların yönetimini gerçekleştirmeli, gelirleri ve giderleri kontrol etmeli, hesap bilgilerini toplayıp analiz etmeli ve mali tutarsızlıkları düzeltmelidir. Ayrıca rapor, iş planı, bütçe ve finansal tabloları derleyip sunmalı, hesap ve iş planlarını analiz etmeli, iç kontrolleri takip ederek finansal güvenliği korumalı, mali kayıtların yasalara ve yönetmeliklere uygun olmasını sağlamalıdır. Ayrıca mali müşavir finansal bilgileri gizli tutmalı ve müşterilerinin güvenliğini maksimum düzeyde sağlamalıdır.
Hizmetlerimiz
İletişim Bilgileri
Blog Yazılarımız
Çalışma Saatleri
Pazartesi: 08:30 – 18:00
Salı: 08:30 – 18:00
Çarşamba: 08:30 – 18:00
Perşembe: 08:30 – 18:00
Cuma: 08:30 – 18:00
Cumartesi: 09:00 – 15:00
Pazar: Kapalı
Google Yorumlar